Gyász

47 évesen elhunyt Dobóczi Balázs operatőr

Dobóczi Balázs vasárnap, hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el

2022.05.30 12:28MTI

Negyvenhétéves korában elhunyt Dobóczi Balázs operatőr, rendező, forgatókönyvíró - tudatta Facebook-oldalán a Magyar Filmoperatőrök Egyesülete.

Dobóczi Balázs vasárnap, hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el.

Több mint 60 mozgókép látványát köszönhetjük neki, köztük olyanokét, mint a Halálkeringő, a Zero, a Hagyaték, vagy a Silent Zone - írják a méltatásban.

Dobóczi Balázs a 35. Magyar Filmszemlén, 2004-ben dokumentumfilmes kategóriában a legjobb operatőr díját kapta A birodalom iskolája című, Papp Gábor Zsigmond rendezte filmért - ennek az alkotásnak ítélték a legjobb dokumentumfilm díját is. Számos egyéb elismerése közül kiemelkedik, hogy 2010-ben Aranyszem díjjal jutalmazták a Halálkeringő című játékfilm operatőri munkájáért, 2015-ben pedig Zeneakadémia Koncertközpont imázsfilmjének fényképezéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.