Erőszak

Will Smith-t 10 éves Oscar-tiltással sújtották

Az Akadémia "előadóink és vendégeink biztonságának" védelmében adta ki a felfüggesztést.

2022.04.09 08:18ma.hu

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia a következő 10 évben megtiltja Will Smith színésznek, hogy részt vegyen bármelyik rendezvényén - közölte a szervezet pénteken.

A döntést a csoport kormányzótanácsa hozta meg, és egy nyílt levélben tette közzé, amelyet "az Akadémia családunknak" címeztek. A levelet az Akadémia elnöke, David Rubin és vezérigazgatója, Dawn Hudson írta alá.

Smith kitiltása válasz a színpadon elkövetett "elfogadhatatlan és káros" cselekedeteire, utalva a múlt havi Oscar-közvetítés során történt, sokat vitatott fizikai összetűzésre. Smith megrohamozta a színpadot, miután a házigazda Chris Rock viccelődött Jada Pinkett Smith feltűnő hajhullásával - ami egy betegség következménye -, és megpofozta a humoristát.

Nem sokkal az incidens után Smith átvette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, és bocsánatot kért az Akadémiától a viselkedéséért, de nevezetesen magától Rocktól nem, csak egy nappal később.

Az Akadémia levele megjegyzi, hogy az igazgatótanács pénteken "elfogadta Smith úr lemondását" az évtizedes múltra visszatekintő médiaszervezetből, és "mély háláját" fejezi ki Rocknak, amiért "megőrizte a higgadtságát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.