Kultúra

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország

A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek.

2022.01.27 05:30MTI

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország, a pályázat küldetése, hogy a természetfotók által megmutassa az ország nemzeti parkjainak természeti kincseit, ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára - tudatta a Varázslatos Magyarország (VM) szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapított elismerést Magyarország legkiemelkedőbb természetfotósa kaphatja meg. A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek.

A tájékoztatás szerint a díjat a Varázslatos Magyarország számára tervezett Arany Daru szobor testesíti meg, amelyet 2022-től minden évben a nagydíjat kiérdemlő első, illetve a második és a harmadik helyezett kaphat meg. A 2021-es pályázati évad helyezettjei idén már átvehetik az elismerést.

A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósainak képei a VM évente megjelenő természetfotó-albumában és az ország több prominens kiállítóhelyén megrendezendő kiállításán is előkelő helyet kapnak - áll az összegzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.