Kultúra

David Bowie zenei életművét megvette a Warner Music

Az ügyletet ismerő forrás szerint mintegy 250 millió dollárt fizettek a katalógusért.

2022.01.04 21:30MTI

A Warner Music megvásárolta David Bowie teljes zenei életművét, a hat évtizedet átfogó zenei katalógusban olyan slágerek szerepelnek, mint a Heroes vagy a Let's Dance.

A 2016-ban elhunyt zenész hagyatékának kezelője és a Warner Music között született egyezség részét képezi a még Bowie életében megjelent 26 stúdióalbum és posztumusz megjelent lemeze, a Toy, valamint a Tin Machine-nel készített két albuma.

Az anyagi részleteket a Warner Music nem hozta nyilvánosságra hétfői bejelentésében, de egy az ügyletet ismerő forrás szerint mintegy 250 millió dollárt fizettek a katalógusért.

A hagyaték kezelője szeptemberben már aláírt egy globális licencszerződést a Warner Music-kal, amely David Bowie 1968 és 2016 között megjelent dalaira vonatkozott.

David Bowie zenei katalógusának eladása - amelyet a zenész születésének és halálának évfordulója előtt nem sokkal hoztak nyilvánosságra - a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött katalógusfelvásárlási hullámban, amelyben többek között Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young, Tina Turner és Bruce Springsteen dalainak jogai cseréltek gazdát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.