Tragédia

Babicsek Bernát holttestét találták meg Solymáron egy kigyulladt házban

Halálhírét az Irigy Hónaljmirigy osztotta meg a Facebookon.

2022.01.02 01:10ma.hu

Holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban szombaton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

A Blikk meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, hogy a színész a mai halálos solymári lakástűz áldozata.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához - írta Mukics Dániel, hozzátéve: a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Az év első napján, tragikus körülmények között elhunyt a Szeress most!, a Jóban Rosszban, a Barátok közt, számos színpadi mű színésze és harmonikaművész, Babicsek Bernát – tudatta az Irigy Hónaljmirigy.

Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának! – írja a zenekar a bejegyzésében.

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: "nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen". Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen - jegyezte meg, kiemelve, ezek elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelőt beszerezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.