Kultúra

Bruce Springsteen eladta dalainak katalógusát a Sonynak

A többszörös Grammy-díjas zenész felvételeinek eredeti szalagjait és zenéjének publikációs jogait adta el.

2021.12.17 01:30MTI

Bruce Springsteen amerikai rocksztár mintegy 500 millió dollárért (163,3 milliárd forint) eladta dalainak katalógusát a Sony Music zenei kiadónak.

A Billboard szórakoztatóipari szaklap szerdai értesülései szerint a többszörös Grammy-díjas zenész felvételeinek eredeti szalagjait és zenéjének publikációs jogait adta el a Sonynak.

A mintegy 500 millió dolláros üzlettel a Sony tulajdont szerzett a rocklegenda teljes zenei katalógusa - benne Born in the U.S.A. a 15-szörös és a The River ötszörös platinaalbum - fölött.

Springsteen katalógusának eladása a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött ügyletek sorában, melyek között David Bowie, Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young és Carole Bayer Sager zenéjének jogai cseréltek gazdát.

A Warner Music szeptemberben vásárolta meg a 2016 januárjában elhunyt Bowie katalógusát, Dylan tavaly decemberben adta el több mint 600 dalt tartalmazó életművét a Universal Music Groupnak, a legtöbb forrás szerint nagyjából 300 millió dollárért.

Egyelőre sem a Sony Columbia Records vállalata, ahol Springsteen felvételei készültek, sem Springsteen csapata nem kommentálta a hírt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.