Kultúra

Lefestettek egy Banksy-graffitit, mert szomorú emlékeket ébresztett

A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit.

2021.08.16 12:27MTI

Lefestettek egy Banksy-graffitit a brit tengerparton, amely két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, mivel a helyi közösségben egy kislány tragikus halálának emlékét idézte fel.

A BBC hírportáljának cikke szerint a lány 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár, amelyen tartózkodott.

Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit.

A tanács illetékesei szerint a képet helyre lehet állítani, és alkalmasabb helyet lehet találni neki.

"Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és abszolút megértjük, hogy ezekről a körülményekről nem tudhatott" - fűzték hozzá. Az alkotásról korábban Banksy elismerte, hogy az ő munkája. A falfestmény egyike annak a 10 képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett "nagy brit graffitizés" (Great British Spraycation) során. Az első kép augusztus 6-án, pénteken jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel. Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt ábrázol, egy harmonikán játszó férfi kíséretében. Az alkotást kordonnal kerítették el, nehogy megsérüljön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.