Kultúra

Viggo Mortensen is szerepel a thaiföldi barlangi mentésről szóló filmben

A Thirteen Lives című film forgatókönyvét a Gladiátor írója, William Nicholson készíti, a forgatási munkálatok még a hónapban elkezdődnek Ausztráliában és Thaiföldön.

2021.03.12 22:30MTI

Viggo Mortensen, Colin Farrell és Joel Edgerton is szerepel Ron Howard Oscar-díjas rendezőnek a 2018-as thaiföldi barlangi mentésről szóló filmjében - közölte a Deadline.com.

A Thirteen Lives című film forgatókönyvét a Gladiátor írója, William Nicholson készíti, a forgatási munkálatok még a hónapban elkezdődnek Ausztráliában és Thaiföldön.

Mortensen, Farrell és Edgerton barlangi szakértőket és búvárokat alakítanak, akik részt vettek a veszélyekkel teli mentőakcióban.

Egy ifjúsági focicsapat 2018 nyarán a heves esőzések okozta áradás miatt a thai Tham Laung-barlangban rekedt. A fiúk edzőjükkel napokig élelem nélkül várták, hogy elérjék őket a mentők, miközben az oxigénjük is fogyott a szűk helyen, ahova az emelkedő víz elől húzódtak.

A fiúk és edzőjük megmentésére nemzetközi mentőcsapat állt össze, amelyben brit és ausztrál búvárok is részt vettek. Végül 17 nap után sikerül a kiszabadításuk, a mentésben egy búvár életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.