Kultúra

Segít az Emmi új helyet keresni a 100 Tagú Cigányzenekarnak

A zenekar a sajtóból értesült arról, hogy február 25-ig el kell hagyniuk a Wesselényi utcai épületet.

2021.03.01 10:58MTI

Segít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) új helyet keresni a 100 Tagú Cigányzenekarnak, amelynek február 25-én kellett elhagynia azt a VII. kerületi Wesselényi utcai épületet, ahol eddig próbáit tartotta.

"Miután az együttes a fővárosi pártpolitikai csatározások egyik áldozataként elvesztette próbahelyét, úgy rendelkeztem, hogy az Emmi segítsen alkalmas ingatlant keresni a zenekar számára" - írta hétfőn Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán.

A miniszter hozzátette: "Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár így most azon dolgozik, hogy a nemzeti örökségünk szerves részét képező, a hagyományokat nemzedékről nemzedékre átadó cigányzenészek világhírű együttesének a jövője biztosítva legyen".

A zenekar a sajtóból értesült arról, hogy február 25-ig el kell hagyniuk a Wesselényi utcai épületet. Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere felajánlotta, hogy a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban vagy a Cziffra György Kulturális Központban állandó vagy ideiglenes próbahelyet biztosítanak az együttes számára.

Mint a zenekar és a kerület csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetősége már megtekintette a két lehetséges próbahelyet, és aznap át is szállíttatta hangszereit a XXII. kerületbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.