Állati

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

Az érdekvédelmi szervezet a macskák és gondozóik jogai fölött fog őrködni.

2021.02.25 17:54MTI

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron - közölte csütörtökön az Ermitázs sajtószolgálata.

Az érdekvédelmi szervezet a macskák és gondozóik jogai fölött fog őrködni. Emellett igény esetén megosztja más múzeumokkal a gyűjtemény rágcsálóelleni védelem terén szerzett gazdag tapasztalatait.

Marija Haltunen, az Ermitázs illetékes szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a múzeumi egerek levadászására tartott rmacskákat megbecsülik és jól bánnak velük. A szakszervezet megalapításával a kezdeményezők éppen ennek az állapotnak a fennmaradását szeretnék biztosítani.

A szakszervezet tevékenysége Haltunen szerint hivatalosan májusban, az Ermitázs macskáinak hivatalos napján veszi kezdetét.

A Néva parti világhírű szépművészeti múzeumban, a 18. században épült Téli Palota alagsorában a kezdetektől tartanak macskákat az ottani értékek és gyűjtemények védelmére. Az egérfogók legutóbb decemberben kerültek bele a világ híradásaiba, amikor egy francia férfi rájuk hagyta vagyonának egy részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.