Koronavírus-járvány

'Hamar elfáradok, mindentől kifulladok' - Trokán Péter még mindig nem épült fel teljesen a koronavírusból

A színművész hetekkel ezelőtt, még a múlt év végén kapta el a koronavírust, de még mindig nem sikerült teljesen maga mögött hagynia a betegséget.

2021.01.22 07:32ma.hu

Mint ismert, korábban Trokán Péter színművész is elkapta a koronavírust. Bár a gyorstesztek folyamatosan negatív eredményt mutattak, végül kórházba került, ahol kiderült: a vírus megtámadta a színész tüdejét, ezért oxigénnel kellett segíteni a légzését. Trokán végül két hét után hagyhatta el a kórházat.

A színész azonban azóta sem tudta teljesen maga mögött hagyni a betegséget: az orvosok szerint akár másfél-két hónapba is beletelhet, míg teljesen felépül.

"Tulajdonképpen jól vagyok, de az erőm még egyáltalán nem tért vissza. Nagyon hamar elfáradok, mindentől kifulladok, szinte alig csinálok valamit és máris ólmos fáradtság tör rám, ami ellen csak küszködök" - árulta el a Blikknek Trokán, akinek a tüdőkapacitása sem olyan, mint korábban, így a betegség előtti kondiját sem tudta még visszanyerni.

"Itthon tornázom, próbálok mozogni és persze, nagyokat sétálok, már amennyire tudok, hiszen még a tüdőkapacitásom sem az igazi. Éveken keresztül jártam reggelente úszni, az fantasztikus érzést és jó állóképességet is adott. Ez most nincs, de valószínűleg egyelőre nem bírnám a korábbi tempómat. Szépen lassan lépegetek előre, de a rendszeres sport hiányzik, hiszen az adta meg azt az érzést, hogy élek és energikus vagyok" - vallotta be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.