Peter Jackson és Steven Spieélberg közös filmje!

Jamie Bell és Daniel Craig játszik Spielberg Tintinjében

A Variety szaklap keddi jelentése szerint a BAFTA-díjas Bell játssza Tintint, a megszállott újságírót, aki egy jó sztoriért a világ végére is elmenne, Craig pedig a gyalázatos Red Reckham bőrébe bújik.

2009.01.28 12:32MTI

A Paramount és Sony Pictures finanszírozásában születő animációs produkció olyan 3 dimenziós "motion capture" (digitális mozgásrögzítés) eljárással készül, ahogy öt éve Robert Zemeckis Polar Expressz című karácsonyi meséje.

A lap úgy értesült, hogy a nagy titokban előkészítetett kalandfilm forgatása már meg is kezdődött Los Angelesben. A bemutató 2011-re várható. A belga Georges Remi, ismertebb nevén Herge ikonikus képregényéből Steven Moffat, Edgar Wright és Joe Cornish írta a forgatókönyvet.

A trilógia producerei az első, The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (Tintin kaladjai: Az unikornis titka) című filmet rendező Spielbergen kívül Peter Jackson és Kathleen Kennedy. A sorozat második részét már Peter Jackson (A Gyűrűk Ura) dirigálja.

A Tintin képregénysorozat hetven nyelvre lefordított 24 könyvét több mint 200 millió példányban vásárolták meg világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.