Kultúra

Átadták Az év legsikeresebb szerzője díjakat

Az esten kihirdették az Oláh János szerkesztői ösztöndíj idei nyerteseit.

2020.11.25 11:45MTI

Mirtse Zsuzsa, Lányi Gusztáv és Döme Barbara kapta Az év legsikeresebb szerzője 2020 díjakat a Magyar Napló által szervezett Oláh János-emlékesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) - közölte a kiadó.

A közlemény szerint a Magyar Napló Kiadó Mirtse Zsuzsa Tizenhárom bűvös tükör; a Széphalom Könyvműhely Lányi Gusztáv Fenntartható? Fejlődés? Pszichológiai elemzés a Balatonról; az Orpheusz Kiadó pedig Döme Barbara "Nők a cekkerben. Történetek Skizofréniából" című kötetét díjazta az elismeréssel.

Az elismerést azok a szerzők kapják, akiknek a könyveit a legnagyobb példányszámban vásárolták meg az elmúlt évben és akik maguk is sokat tettek kötetük népszerűsítéséért. A díjat az elmúlt években többek között Csender Levente, Farkas Wellmann Endre, Jókai Anna, Nagy Zsuka, Szakály Sándor, Szakolczay Lajos, Szalay Károly és Ughy Szabina nyerte el.

Az esten kihirdették az Oláh János szerkesztői ösztöndíj idei nyerteseit. Az ösztöndíjra 2020-ban 42 pályázat érkezett és nyolc szerkesztő két évre, négyen pedig egy-egy évre kapták meg a havi bruttó 200 ezer forinttal járó támogatást. Az ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma alapította, a 2020-as pályázatot a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) írta ki.

A járványhelyzet miatt zártkörű esten Mezey Katalin Kossuth-díjas író beszélt a Széphalom Könyvműhely elmúlt harminc évéről, közreműködött Lázár Balázs színművész, valamint a HangHordozók - Énekmondók versenyének idei különdíjasa, Németh Viktor. Az est felvétele elérhető a PIM és a Magyar Napló Kiadó közösségi oldalán is - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.