Járvány

Koronavírusos betegeket ellátó kórházban forgatják a Mission Impossible 7-et

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba.

2020.10.09 13:32MTI

A Mission Impossible 7. című film kórházi forgatása ellen tiltakoznak az ott dolgozók Rómában.

Négy napon át forgat a filmes stáb az I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak.

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete ezért tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba.

Forgatási díszletté alakították az első emelet egyik nagy termét, ahol egyébként a kórház vezetősége dolgozik. Nem tudni, miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.

"A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan" - idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is.

A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra rúgnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.