Koronavírus

"Szárnyas" kalapokkal tartja távol egymástól látogatóit egy párizsi galéria

A színes papírmasé kalapokat a kínai Szung-dinasztia fejfedői ihlették.

2020.06.04 19:02MTI

Megtoldott karimájú kalapokkal tartja távol egymástól látogatóit egy párizsi művészeti galéria.

A színes papírmasé kalapokat a kínai Szung-dinasztia fejfedői ihlették. A 960 és 1279 között uralkodó dinasztia idejében hordott különös fejfedők viselését az első Szung uralkodó azért rendelte el tisztviselői számára, mert a kétoldalt kinyúló "szárnyak" lehetetlenné tették számukra, hogy pletykáljanak egymás közt anélkül, hogy azt mások is meghallják - mondta el Dominique Pouzol, aki a különleges kalapokat az 59 Rivoli galéria számára tervezte.

A kalapok így arra is alkalmasak, hogy biztosítsák a galéria látogatói számára a koronavírus-járvány ellen hozott franciaországi korlátozások által meghatározott egy méteres távolságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.