Árverés a Gyermekvilág-Ágyszínház javára

Beteg gyerekeket támogat a KREA

A KREA Művészeti Iskola és Kortárs Művészeti Műhely újévköszöntő partyval és kiállítás megnyitóval egybekötött jótékonysági árverésén az idén 426 500 Forint gyűlt össze a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány javára.

2008.01.21 17:49ma.hu

A rendezvényen a résztvevők jótékony célokra ajánlhatták fel megunt tárgyaikat és hasznavehetetlen karácsonyi ajándékaikat. A hangulatról Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus gondoskodott. 

„A hagyományosnak mondható ’Hasznavehetetlen karácsonyi tárgyak’ árverését immár ötödik alkalommal rendeztük meg. Az idén a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítványt támogatjuk a befolyt összeggel. Bízunk benne, hogy adományunkkal az alapítvány fejleszteni és gazdagítani tudja eszköztárát, illetve tovább színesítheti foglalkozásait, hogy ezzel is minél több örömet szerezhessenek a kórházban fekvő gyermekeknek” – mondta Nemes Mária, a KREA Művészeti Iskola és Kortárs Művészeti Műhely igazgatója. 

Erdős Ágnes, a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány kommunikációs képviselője hozzátette: “Alapítványunk nagyra értékeli a KREA Művészeti Iskola társadalmi szerepvállalását. Kezdeményezésük által mindazok, akik részt vettek az árverésen, hozzátettek ahhoz a nemes gesztushoz, amellyel támogatást igénylő gyermekek és családjaik felé fordulunk. Az árverésen befolyt összeg felajánlásával még több gyermek számára válik lehetővé, hogy a nyomasztó, kórházban töltött idő, a beteg napok, játékos és kreatív foglalkozások által színesebbé, s így elviselhetőbbé váljanak. A KREA megkeresése elismerést és további ösztönzést jelent Alapítványunk önkéntesei számára, és azt adja a beteg gyermekeknek, amire gyógyulásukhoz leginkább szükségük van: Erőt, melyet az odafigyelés és az alkotói folyamat nyújt. Köszönjük.” 

A péntek esti rendezvényen egyúttal a KREA Művészeti Iskolában vizuális tantárgyakat oktató tanárok munkáiból is nyílt kiállítás. A tárlatot Nemes Csaba képzőművész, a kiállítás kurátora nyitotta meg.

A kiállítás január 18. és 25-e között tekinthető meg (VI.Október 6-a u.18.) A belépés díjtalan.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.