Programajánló

A családi élethelyzetek férfi nézőpontjairól rendezett színdarabot Anger Zsolt

A Fúrnitúr című kortárs előadás általános családi jeleneteket mutat meg a párválasztástól a gyermeknevelésen át az aggastyán korig.

2020.02.21 01:30MTI

A családi élethelyzetek férfi nézőpontjairól rendezett színdarabot Anger Zsolt, Vinnai András író színpadi műve a Pécsi Nemzeti Színházban látható - hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A Fúrnitúr című kortárs előadás általános családi jeleneteket mutat meg a párválasztástól a gyermeknevelésen át az aggastyán korig, a darab elsősorban a férfiak dilemmáiról, félelmeiről, vágyairól és lemondásairól szól - közölte Anger Zsolt Jászai Mari-díjas színész, rendező.

Hozzátette, Vinnai Andrással több mint 10 éve kezdték el írni a színdarabot, de a teljes verzió csak most készült el. Bókai Zoltán megzenésítette az író egyes szövegeit, így gyakorlatilag egy 21. századi operett jött létre.

Az előadás egy vidám, szürreális elemeket tartalmazó előadás, amelynek címe a minket körülvevő bútorokra utal, amelyek évtizedeken át tanúi a családi életnek. A színdarabban szerepel mások mellett Bera Márk, Köles Ferenc, Urbán Tibor és Herczeg Adrienn. A díszletet Erdős Jula készítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.