Gyász

Elhunyt A kockásfülű nyúl 'atyja', Richly Zsolt

A rajzfilmrendező 79 éves volt.

2020.01.24 15:29ma.hu
MTI/Soós Lajos

Életének 79. évében elhunyt A kockásfülű nyúl "atyja", Richly Zsolt rajzfilmrendező, Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas kiváló művész, címzetes egyetemi tanár - írja az Infostart.

Richly Zsolt nevéhez tévésorozatok, egész estés tévé- és mozifilmek, gyermeknek készülő produkciók sora kötődik. Nemcsak A kockásfülű nyúl, hanem Kíváncsi Fáncsi kalandjait is neki köszönhetjük.

Richly a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából Luther Márton életéről készített 10 részes filmet, amit több nyelven, világszerte vetítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység - Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.