Programajánló

Rost Andrea a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet

Rost Andrea szoprán a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet december 22-én pályafutásának 30., a milánói Scala-beli debütálásának 25. évfordulója alkalmából.

2019.12.08 01:30MTI

Az esten a három évtized nagy szerepeiből hallhat válogatást a közönség, közreműködik Sándor Csaba operaénekes és a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara Káli Gábor vezényletével - közölték a szervezők az MTI-vel.

A művésznő a Zeneakadémián Bende Zsolt növendéke volt, 1989-ben indult karrierje, amikor még főiskolásként elénekelte Júlia szerepét Gounod Rómeó és Júlia című operájában, a Magyar Állami Operaházban. Ugyanebben az évben első helyezést ért el az Európában legrangosabbként jegyzett Mirjam Helin Nemzetközi Énekversenyen. A Wiener Staatsoper magánénekese lett 1991-ben, 1994-ben hívta meg Riccardo Muti a milánói Scalába, a Rigoletto bemutatójára. Gilda szerepében olyan átütő nemzetközi sikert aratott, hogy a Scala visszatérő vendége lett.

Három évtizedes pályafutása alatt fellépett a világ szinte valamennyi jelentős operaszínpadán, beleértve a New York-i Metropolitant, a párizsi Opéra Bastille-t, a londoni Királyi Operát, a chicagói Lyric Operát, a madridi Teatro Realt, a Sao Pauló-i, a San Franciscó-i és Los Angeles-i Operát, a washingtoni Nemzeti Operát. Ünnepelték a Salzburgi Ünnepi Játékokon és a leghíresebb koncerttermekben, dolgozott Sir George Soltival, Nikolaus Harnoncourt-ral, Claudio Abbadóval, Riccardo Mutival, partnere volt Plácido Domingónak, Roberto Alagnának, Renato Brusonnak, Leo Nuccinak. Repertoárja felöleli a legjelentősebb Mozart-, Donizetti-, Verdi-, Puccini- és Gounod-szopránszerepeket, de kiválóan énekel Richard Strausst és Bartókot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.