Kultúra

A Joker, Az ír és a Házassági történet is az év filmjei között szerepel az AFI listáján

A díjazottakat a január 3-án Los Angelesben megrendezett fogadáson ünneplik meg.

2019.12.06 06:30MTI

A Joker, Az ír és a Házassági történet is az év legjobb filmjei között szerepel az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistáján. A tévéműsorok közül a Csernobil és a Trónok harca is díjazott lett.

Az Amerikai Filmintézet szerdán hirdette ki az idei nyerteseket. A szervezet filmes és televíziós kategóriában választotta ki az idén bemutatott produkciókból tízes toplistáit. A listákon szereplő filmek és televíziós műsorok között azonban szokásához híven nem állított fel rangsort.

A The Hollywood Reporterben ismertetett díjazottak a filmes mezőnyben: az 1917, a The Farewell, Az ír, a Jojo Rabbit, a Joker, a Tőrbe ejtve, a Kisasszonyok, a Házassági történet, a Volt egyszer egy Hollywood és a Richard Jewell.

A tévés mezőnyből az AFI a Csernobil, A korona, a Fosse/Verdon, a Trónok harca, a Póz, az Utódlás, a Hihetelen, Az alelnök, a Watchmen és a When They See Us című sorozatokat díjazta.

A testület különdíjban részesítette az Élősködők című dél-koreai filmet és Phoebe Waller-Bridge sorozatát, a Fleabaget, amelyek nem kerülhettek a toplistára, mivel nem amerikai produkciók.

A díjazottak listáját idén már 20. alkalommal az alkotások kulturális és művészi jelentősége alapján állította össze az AFI-tagokból, tudósokból és kritikusokból álló zsűri. A díjazottakat a január 3-án Los Angelesben megrendezett fogadáson ünneplik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.