Siker!

Elsőként adták át a Kertész Imre és Kertész Magda emlékére alapított díjat

Az alapítók célja a művészet és a kultúra rászoruló, rendkívüli tehetségeinek segítése.

2019.11.11 02:30MTI

Elsőként Váradi Gyula hegedűművész, a Virtuózok felfedezettje kapta a Kertész Imre Nobel-díjas író és felesége, Kertész Magda emlékére alapított díjat.

A Virtuózok produkció szombati közleménye szerint a Johannes von Duisburg operaénekes és a budapesti Rotary Club által alapított díjat Kertész Imre november 9-i, 90. születésnapja alkalmából adták át. A 2016-ban elhunyt író és felesége is tagja volt a humanitárius tevékenységet folytató Rotary Clubnak.

Az alapítók célja a művészet és a kultúra rászoruló, rendkívüli tehetségeinek segítése, hogy ezzel tovább vigyék Kertész Imre és Magda szellemiségét.

A pénzügyi támogatással járó díjat évente adják át - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.