Programajánló

Radnótival ünnepel a 10 éves Szabó Balázs Bandája az Erkelben

Csendkabát című, versmegzenésítésekre épülő, Radnóti Miklóst a középpontba állító, vonósokkal kiegészülő koncertet ad az idén 10 éves Szabó Balázs Bandája november 4-én a fővárosi Erkel Színházban.

2019.11.03 00:30MTI

Az akusztikus műsor apropója a zenekar születésnapja mellett Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója. A zenekarvezető, multiinstrumentalista dalszerző-énekes és bábszínész, Szabó Balázs Pilinszky János, Grecsó Krisztián és Szemlér Ferenc megzenésített verseiből, valamint természetesen saját szerzeményeiből is válogat együttesével - közölték a szervezők az MTI-vel.

Vonós hangszereken közreműködik az Accord Quartet.

Szabó Balázs Bandája eddig is számos ponton találkozott Radnóti költészetével, a csapat vezetőjének első Radnóti-versmegzenésítése, a Bájoló húsz évvel ezelőtt született és már csaknem nyolcmillió megtekintésnél jár a világhálón. A zenekar legutóbbi kiadványa, a tavalyi Hasonlatok koncertlemez és a YouTube-ra felkerült film teljes egészében Radnóti megzenésített verseit tartalmazza.

A kamarafolk-pop formáció első stúdiólemeze, a Megcsalogató 2010-ben jelent meg, ezt követte egy évvel később az Átjárók című dupla anyag, 2014-ben az Élet elvitelre, majd tavaly a Rajtad felejtett szavaim. Az Élet elvitelre 2015-ben Fonogram-díjat kapott az év hazai alternatív vagy indie rock albumaként, a csapat abban az évben Magyarország képviseletében fellépett a groningeni Eurosonic fesztiválon. Szabó Balázs 2016-ban elnyerte a Petőfi Zenei Díjat mint az év férfi előadója.

Szabó Balázs korábban Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten bábszínészként dolgozott, később a Suhancosban játszott. Zenekarában Acsády Soma basszusgitározik, Ferencz László dobol, Harangozó Sebestyén gitározik és Ölveti Mátyás csellózik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.