"Játékvilág - Mesevilág"

"Mese habbal" a százhalombattai "Matrica" Múzeumban!

2009. január 10-én 16 órától a Matrica Múzeumban a Mese habbal című rendezvényre várják az érdeklődőket. A rendezvény első blokkjában a múzeum által kiírt gyermek "Játékvilág - Mesevilág" c. meseíró pályázat díjkiosztó ünnepségére kerül sor.

2009.01.08 22:30ma.hu

A második blokkban a Csillagszálló kulturális utcalap „Mese” című száma mutatkozik be városunkban. Negyven iparművész és kézműves alkotásait tekinthetik meg a gyermekjátékok rajongói a Múzeumban 2009. január 12-ig. A Kiss Áron Magyar Játék Társaság Játékvilág című kiállítás varázslatos figurái közé számos kulturális és gyermekprogramot is meghívott az intézmény. 

Ez a különleges program is kapcsolódik a kiállításához a mesével, az olvasással és a zenével. A Csillagszálló kulturális utcalapról, folyóiratról a főszerkesztő, Kertész Anna újságíró beszél a lap decemberi, mesével foglalkozó számának apropóján. Az abban megjelent mesékből százhalombattai gyermekek adnak ízelítőt. 

A pedagógusoknak, szülőknek ajánlott utolsó részben József Rozsnyai Júlia színművész mondja el Hegedűs Vivien író, újságíró Janikovszky Éva emlékére írt történetét, valamint a svéd gyermekversekéhez hasonló stílusban írt költeményeiről is nevezetes Kiss Ottó író egyperces meséit. Végül Tamás Zsuzsa irodalmár, költő, a Csillagszálló szerkesztője tart előadást az olvasásra nevelésről Jókainak befellegzett avagy hogyan tovább kötelező olvasmányokkal? címmel. 

A rendezvényen közreműködik a Szironta Csengettyű- és Citerazenekar. A bemutató szünetében habos kakaóval kínálják vendégeket. A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a rendezvényre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.