Kult

Ellopták a Linda főcímzenéjét?

Perelne egy magyar rendező.

2019.10.10 09:01ma.hu

Kriskó Zoltán rendező beperelné a Marvelt, a Disney-t, a FOX-ot és az Apple-t is, mert úgy véli, jogtalanul használták az 1980-as években népszerű magyar televíziós sorozat, a Linda főcímzenéjét.

A sorozat zenéjét Vukán György szerezte még 1983-ban, majd le is védette azt. A zongoraművész és zeneszerző hagyatékát Kriskó kezeli, ő figyelt fel rá, hogy az 1992-től 1997-ig futó X-Men animációs sorozat intrója kísértetiesen hasonlít a magyar szerzeményre.

Kriskó úgy véli, a Linda annak idején hatalmas siker volt, így biztos benne, hogy a zene eljutott a Marvelig is. A TMZ szerint azért várt ennyit a perrel, mert 2017-ig egyáltalán nem ismerte az X-Ment, így a főcímzenét sem.

Most azt szeretné, hogy Vukán György családja a 90-es évekig visszamenőleg részesüljön a sorozat bevételeiből.

Linda

X-Men

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.