Kultúra

Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem 400 kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16. és 20. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

2019.10.09 22:30MTI

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A PIM biztosítja a magyar kiállítás pénzügyi forrásait - olvasható a MKKE szerdai közleményében.

A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand a könyvvásár ötödik pavilonjának földszintjén található. A stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, valamint kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek aztán egy interaktív animációban kelnek életre - írja a közlemény.

Magyarország a 70-es évek eleje óta vesz részt a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra legkiemelkedőbb eseményeként számon tartott Frankfurti Könyvvásáron. A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.