Siker!

Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon

A versenyző idén nyáron ezüstérmes lett a Közép-európai Matematikai Olimpián.

2019.10.07 04:30MTI

Bronzérmes lett Gyimesi Péter magyar rejtvényfejtő a németországi világbajnokságon, a junior kategóriában - közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel szombaton.

A 28. Rejtvényfejtő-világbajnokságon a németországi Kirchheimban 30 ország 240 versenyzője mérte össze tudását a logikai feladványok területén. A magyar csapat tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által szervezett válogatóversenyen választották ki - ismertette.

A legfeljebb 18 éves versenyzők között a junior kategóriában egy amerikai és egy japán fiatal mögött a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 12. osztályos tanulója, Gyimesi Péter bronzérmet szerzett - közölte István György. Hozzátette: a versenyző kiváló eredménye nem előzmény nélküli, az idén nyáron ezüstérmes lett a Közép-európai Matematikai Olimpián, a rejtvénysportban is több év kitartó gyakorlással jutott fel idén a rejtvény-vb dobogóra, és már a felnőttekkel közös rangsorban is 31. helyezést ért el.

A csapatkapitány tájékoztatott arról is, hogy a magyar válogatott - amelynek tagja volt a junior bronzérmes édesapja, Gyimesi Zoltán, valamint Horváth Zoltán és Madarassy Pál - a tavalyi bronzérem után idén az ötödik helyet szerezte meg a csapatversenyben, amelyben ezúttal az amerikai csapat diadalmaskodott.

István György kiemelte, a világversenyen - a fair play szellemében - csak olyan nyelv- és kultúrasemleges feladványok szerepelnek, mint például a közismert szudoku, ahol 1 és 9 közötti számokat kell számismétlés nélkül a megadott ábrákba beírni.

A 2020-ban Sanghajban megrendezésre kerülő következő világbajnokságra a ROE jövő tavasszal hirdeti meg a nyílt válogatóversenyét, amelyen eldől, kik képviselhetik majd jövőre a hazai színeket a világbajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.