Programajánló

Itália áll az Európai Hidak rendezvénysorozat középpontjában

Itália áll a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) rendezvénysorozatának középpontjában, az Európai Hidak szeptember 18. és 27. között várja a közönséget koncertekkel, filmvetítéssel és irodalmi esttel.

2019.09.12 21:30MTI

A nyitóesten Monteverdi Orfeója Fischer Iván újrakomponált befejezésével, Baráth Emőke és Valerio Contaldo közreműködésével szólal meg. A fesztiválon egy színpadon láthatja a közönség a mezzoszoprán Nora Fischert édesapjával, Fischer Ivánnal, közös koncertjükön a 20. századi zene két jelentős alakja, Ottorino Respighi és Luciano Berio muzsikája szólal meg. A BFZ harmadik, modern koncertjén zeneszerzőként és szólistaként áll színpadra Giovanni Sollima csellista - közölte az intézmény az MTI-vel csütörtökön.

A rendezvényen fellép a tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocco Nigro is, Mimmo Epifani mandolinos-énekes pályafutásának legjobb dalaiból és a tavaly megjelent, Putiferio című pizzica albumról ad ízelítőt.

Szkárosi Endre, a Literárium Extra olasz irodalmi estjének összeállítója a 20. és 21. századi olasz irodalomra fókuszált, az est meghívottja Daniele Benati, aki az angol és az ír irodalom olasz fordítója is.

A vetítéseken Federico Fellini Az édes élet (1960) és az Oscar-díjas 8 és fél című filmet, valamint Paolo Sorrentino A nagy szépség (2013) és Ifjúság (2015) című moziját tekinthetik meg az érdeklődők a Müpában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.