Siker!

15 éves magyar fiú lett a világ Legjobb Ifjú Madárfotósa

Újabb örömhír a magyar természetfotózásban, idén a 15 éves Koncz-Bisztricz Tamást választották a világ Legjobb Ifjú Madárfotósának a Bird Photographer of the Year nemzetközi fotópályázatán.

2019.08.25 16:21ma.hu

A minap egy olasz nemzetközi természetfotó-pályázaton, az Asfericon, az ifjúsági kategóriát egy magyar fiú, Füssi-Nagy Regő nyerte meg, pár napja pedig Koncz-Bisztricz Tamás vehette át első helyezéséért járó díját az angliai Bird Photographer of the Year (BPOTY) pályázatának átadóján.

Az Év Ifjú Madárfotósa címet Az élet bölcsője című drónfelvételéért kapta:

A képen tőkés récék láthatók, ahogy egy a Tömörkény és Pálmonostora között megbúvó szikes tóban úszkálnak, fentről pedig a tükröződő égbolt és felhők mellett jól látszik, ahogy a kacsák felkavarják a tóban nemcsak az iszapot, hanem a jellegzetes színeket okozó rétegeket is, amelyek a vízbe kerülő szerves anyagok bomlása során keletkeznek. Természetesen az ilyen érintetlen, elzárt területeken a drónnal ügyesen kell bánni, hiszen a fotós nem akarja megzavarni az ott lévő madarakat. Egyrészt egy olyan drónt használ, ami nem okoz riadalmat a madaraknál, hiszen a gép alakja, színe és hangja nem hasonlít egyik ragadozóra sem, másrészt, hogy a lehető legkisebb zajjal járjon a művelet, olyan repülési technikát alkalmaz, amelyet természetvédelmi őrök is használnak a madarak populációjának megfigyelésére és számlálására - írta a turistamagazin.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.