Sziget

A pultosok menekítették a pánikoló embereket az Ed Sheeran koncertje alatt

Aki nem a színpad jobb oldalánál álldogált, az élvezhette a koncertet.

2019.08.08 07:17ma.hu

Többen is jelezték, hogy kibírhatatlan volt a tömegnyomor Ed Sheeran koncertje alatt. Egy ponton a pultosok kezdték el behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket. Sokan írtak az Indexnek, és a Sziget oldalán is többen panaszkodtak.

Az egyik olvasó szerint az eset a színpad jobb oldalánál volt kritikus, többen rosszul lettek, és a pultosok szedtek ki az embereket, több embert húztak ki aki elájult.

Egy másik olvasó arról írt, hogy "a koncert közepe fele egy nagyon hangos sikítást hallottunk, és arra figyeltünk fel, hogy egy húszas éveiben járó lány üvöltve, magán kívül rohan ki, körmeit belemélyesztve kétségbeesett barátjába."

A koncert Facebook-eseményénél is sokan panaszkodtak, volt aki vérfagyasztó élménynek írta le a tömegből való kijutást, és sokan többen szintén pulton keresztüli menekülésről számolnak be.



Magáról a fesztiválról való kijutás se ment zökkenőmentesen. Többen panaszkodtak, hogy nem tudnak kijutni a fesztivál területéről és sokáig állt a tömeg. Egy helyszínen tartózkodó kollégánk szerint nagyjából 20 perc volt, mire ki tudott jutni. Az egyik biztonsági őr azt mondta, hogy a híd teherbírása miatt csak szakaszosan tudták engedni az embereket, ezért torlódtak fel.

A Sziget fesztivál a lap megkeresésére a következő közleményt küldte:
Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben  a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy " megtörve"  a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a "külső" torlódást, fennakadást. A kijutás  a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott,  hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően.

A  kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60  ezer ember élvezte  a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű  eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek.  Váratlan, személyi  sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.

Mindeközben

A hv.g.hu az egészből semmit sem érzett meg, mindössze egy kedves és figyelmes fiatalemberről írt, aki természetesen legnagyobb slágereiből összeállított fesztiválbesztoffal kedveskedett a közönségnek. Aki annak a generációnak, melynek mainstreamje nem őrült és hedonista rocksztárokat és nem fura, intellektuális világító fáklyákat akar a színpadon látni, hanem épp olyan megbízható fickókat emel pajzsra, mint Ed Sheeran. Úgyhogy nem lehet akkora gigászi a pánik...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.