Programajánló

Csütörtökig tartanak a Kisfaludy Színházi Fesztivál programjai Balatonfüreden

Vasárnaptól csütörtökig rendezik meg a Kisfaludy Színházi Fesztivál programjait Balatonfüreden.

2019.07.01 03:30MTI

Vasárnap este Egypercesek száz percben címmel az Anna Grand Hotel dísztermében Örkény István novelláiból olvas fel Mácsai Pál, Lukács Miklós cimbalmozik.

Hétfőn a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont szabadtéri színpadán a Kaposvári Egyetem Kéri Kitty és Uray Péter vezette első évfolyamos színész szakos hallgatói Igor Stravinsky Tavaszi áldozat című darabját dolgozzák fel mozgásszínházi előadásukban, majd az est második felében a színház Cserhalmi György és Vidnyánszky Attila vezette negyedéves hallgatói LGT-dalokkal állnak a színpadra.

Kedden délelőtt az Anna Grand Hotel dísztermében a kaposvári Csiky Gergely Színház a Medve és a Kislány című csecsemőszínházi előadását láthatja a közönség, este pedig a Vaszary Galériában a Kaposvári Egyetem elsőéves színész szakos hallgatói Szerelem hét képben címmel a Lila Ákác, a Patika, a Vőlegény, a Félkesztyű és a Május című Szép Ernő-művekből mutatnak be jeleneteket.

Szerdán megkoszorúzzák Kisfaludy Sándor balatonfüredi szobrát, ahol köszöntőt mond Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház színművésze. Ezután a Kisfaludy Galériában a Kaposvári Egyetem Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor vezette másodévesei kortárs verseket állítanak színpadra többek közt Szabó T. Anna, Kiss Judit Ágnes, Karafiáth Orsolya, Lator László, Lackfi János, Varró Dániel, Baka István, Garaczy László, Nádasdy Ádám és Röhrig Géza műveiből.

A zárónapon, csütörtök délelőtt a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont szabadtéri színpadán Bozsik Yvette rendezésében a Rozsdalovag és Fránya Frida című zenés mesejátékot adják elő a másodéves színész szakos hallgatók. Este pedig a Rádiószínház mutatja be Tasnádi István Finito című szatíráját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.