Kultúra

Könyves pavilonná alakítottak át egy telefonfülkét Győrben

Közösségi könyves pavilonná alakítottak át egy használaton kívüli győri telefonfülkét, amely így már a nyomtatott könyveket és az olvasást népszerűsíti.

2019.06.03 21:30ma.hu

A győri önkormányzat közleménye idézi Radnóti Ákos (Fidesz-DKNP) alpolgármestert, aki a hétfői átadón elmondta, hogy az átalakított pavilonba mindenki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti belőle azokat, amelyeket szeretne elolvasni.

A cél, hogy kialakuljon egy olvasó, egymással beszélgető közösség - hangsúlyozta.

A régi telefonfülkében egy kisszéket is elhelyeztek, esténként pedig világítás segít az olvasásban.

A pavilonban háromszáz kötet található, amelyeket a győriek adományoztak a Dr. Kovács Pál Könyvtárnak és Közösségi Térnek. A könyvtár biztosítja, hogy a könyv- és újságkínálat mindig megfelelő legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.