Kultúra

Lukács Miklós és triója ad koncertet a Müpában

A Lukács Miklós cimbalomművész, Orbán György nagybőgős és Baló István dobos alkotta Cimbiózis nevű trió ad koncertet szombaton a Müpában.

2019.05.24 21:30ma.hu

A Cimbiózis világa című koncert első részében a Lux et umbra - fény és árnyék - című új album anyagát hallhatja majd a közönség a trió, Klenyán Csaba klarinétművész és Jankó Attila fagottos előadásában, a második részben az előző két lemez szerzeményei szólalnak meg.

A Lux et umbra - fény és árnyék - címet viselő új album e látszólag egymással ellentétes természeti jelenségek kapcsolódási pontjai, a köztük lévő testvériség és életünkre gyakorolt hatásuk megértését tűzte ki célul - közölte a Müpa pénteken az MTI-vel.

"Azért lett a cím A Cimbiózis világa, mert mindent bemutatunk, ami hat év alatt a zenekarral történt" - idézi a közlemény Lukács Miklós szavait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.