Programajánló

Pénteken kezdődik Budapesten az ötödik Székely Fesztivál

A fesztivál 200 négyzetméteres konyháján egy erdélyi séf vezetésével, kizárólag székelyföldi alapanyagokból és módszerekkel készülnek majd az ételek.

2019.05.10 05:50MTI

Pénteken kezdődik a Székely Összefogás Alapítvány szervezésében az ötödik Székely Fesztivál a budapesti Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

Domokos István főszervező az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta: a fesztivál, amelynek különleges vendégei idén a bukovinai székelyek lesznek, kulturális, gasztronómiai, turisztikai szempontból mutatja be Székelyföld értékeit. A háromnapos fesztivál kiemelt vendége Böjte Csaba szerzetes lesz, a rendezvény egyfajta lelki vezetőjeként - fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a fesztivál 200 négyzetméteres konyháján egy erdélyi séf vezetésével, kizárólag székelyföldi alapanyagokból és módszerekkel készülnek majd az ételek, köztük a töltelékes káposzta, vadpörkölt, flekken, kürtőskalács.

A pénteken kezdődő fesztiválon négy helyszínen hatvan műsorszám és több mint 500 fellépő mellett csaknem 100 kézműves termelő portékái, valamint turisztikai kiállítás és két művészeti tárlat is várja a látogatókat.

A fellépők között van a Bekecs Néptáncegyüttes, a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvós Zenekar, a Százlábú Néptáncegyüttes és Borbáth Szilveszter. Szombat délután külön műsort tart a szentegyházi gyermekkórus 130 székely gyerek közreműködésével. Az esemény részletes programja a szekelyfeszivál.hu oldalon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.