Gyász

Meghalt Cliff Barnes a Dallasból

Kercheval volt az egyetlen a Jockeyt játszó, hét éve elhunyt Larry Hagman mellett, aki a Dallas mind a 14 évadában szerepelt.

2019.04.24 21:00Ma.hu

83 éves korában meghalt Ken Kercheval amerikai színész, aki a Dallas című sorozatban alakította Jockey Ewing ellenfelét, Cliff Barnest - írja a Hollywood Reporter.

A színész halálát többen is megerősítették, de részleteket egyelőre nem tudni. A Wikipedia szerint tüdőgyulladás okozta a halálát. A Daily Clintonian című újság azt írta, hogy a férfi vasárnap este hunyt el.

Kercheval volt az egyetlen a Jockeyt játszó, hét éve elhunyt Larry Hagman mellett, aki a Dallas mind a 14 évadában szerepelt 1978 és 1991 között, majd később felbukkant a két évadot megért 2012-es folytatásban is. Ráadásul Kercheval nem csak szerepelt, hanem rendezett is, összesen két epizódot a 13. és 14. évadból.

A Dallas előtt Kercheval a '60-as években a Broadwayen szerepelt, később pedig több nagyjátékfilm mellett felbukkant Sidney Lumet Hálózat és Ö.K.Ö.L. című filmjében is, illetve egy rész erejéig még a Vészhelyzetben is látható volt.

Kerchevalt láncdohányosként ismerték, emiatt 1994-ben eltávolították a tüdeje egy részét, miután tüdőrákkal diagnosztizálták - írta róla az Index.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.