Miből lesz a cserebogár

Puccini: Bohémélet

A Puccini-évfordulóhoz is kapcsolódva Fehér András rendező és munkatársai, Holló Mariann korrepetitor, valamint Kollár Imre karmester, Puccini Bohémélet című operáját építi fel alkalomról alkalomra, főiskolások és friss diplomás énekesek közreműködésével.

2008.01.19 21:07ma.hu

Az opera próbáit 2008. január 23-án, 30-án, február 6-án és 13-án, az előadást pedig február 20-án 19 órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők az Óbudai Társaskörben (III. Kiskorona u. 7.). 

Van-e izgalmasabb dolog annál, mint egy operaelőadás létrejötte? Belelátni a műhelymunka nehézségeibe, a kezdetektől az előadás végső formájáig. Ez már itt a „nagy fa”, amibe fejszét vágunk. Nagyon nagy fa, minden operák egyik legnagyobbja. A „cserebogarak” eddig csak körberepülve csodálták, álmodoztak, titokban próbálgatták magukat részleteivel. És most „rárepülünk”. 

Puccini remeke sok gyönyörűséget, fájdalmat és örömet rejt a felkészülés során, de minden gyötrelem megéri, mert aki csak a közelébe kerül – bármilyen formában – az egy életre fertőzötté lesz. Csak az lehet sikeres benne – legyen az bármelyik szerep is –, aki tudása teljes „vértezetével” teljesíti a zene és a színpad együttes kihívásait, és csak az élvezheti, más oldalról, aki teljes szívével odaadja magát a darabnak. Mi ezt tesszük, remélem olyan sikerrel, ami méltó a nagy szerző jubileumának ünneppé tételéhez.”
 

Fehér András 
Puccini: Bohémélet 

Szereposztás: 

Rodolphe: Honinger László 
Marcel: Gaál Csaba 
Mimi: Papp Nikoletta 
Musette: Kaján Katalin 
Schaunard: Hábetler András 
Colline: Bánki Mátyás Alcindor, 
Benoit: Pivarcsi Gábor 
Zongorán közreműködik: Holló Mariann 
Vezényel: Kollár Imre 
Rendező: Fehér András


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.