Programajánló

David Fray a Goldberg-variációkat adja elő a Zeneakadémián

A Bach-specialistának számító francia zongoraművész rendszeresen ad szólókoncertet a világ számos országában, érzékeny és kifinomult játékát a budapesti közönség is többször hallhatta.

2019.03.02 21:30ma.hu

David Fray zongoraművész Johann Sebastian Bach Goldberg-variációk című művét adja elő március 4-én a Zeneakadémián az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban - közölték a szervezők.

Mint írták, a Bach-specialistának számító francia zongoraművész rendszeresen ad szólókoncertet a világ számos országában, érzékeny és kifinomult játékát a budapesti közönség is többször hallhatta.

David Fray olyan kiváló karmesterekkel dolgozott már együtt, mint Pierre Boulez, Paavo Järvi, Kurt Masur, Riccardo Muti és Esa-Pekka Salonen. Színpadra lépett többek között a Londoni Filharmonikusokkal, a Német Szimfonikus Zenekarral, a milánói Scala zenekarával, a Bostoni Szimfonikus Zenekarral, a New York-i és a Los Angeles-i Filharmonikusokkal. A budapesti koncert társrendezője a Besszer Koncert Kft.

A sorozat március 19-én Nyikolaj Luganszkij koncertjével folytatódik a Zeneakadémia Nagytermében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.