Programajánló

Májusban rendezik meg az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált

Természetvédelmi filmszemle, vásár, kiállítások, bemutatók és játszóházak is várják az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál látogatóit május 24. és 26. között Gödöllőn.

2019.02.17 13:30MTI

A filmfesztivált először 2015-ben rendezték meg, mára pedig számos kísérőrendezvénnyel bővülve a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett - emlékeztet a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A fesztivál idei mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével, kiemelt témája pedig a víz.

A programsorozat vázát a filmszemle és a Természet- és Környezetvédelmi Vásár adják. A fesztiválfilmeket hagyományosan hat helyszínen vetítik, amelyek között kiemelt helyszínük lesz a természetfilmeknek, az animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek, lehetőséget adva ezzel a család minden tagjának, hogy érdeklődésének megfelelő filmeket nézhessen.

A látogatók kiállításokkal, koncertekkel is találkozhatnak. Megtekinthető lesz Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, de ismét megrendezik a Varázslatos Magyarország című tárlatot, bemutatkoznak továbbá a diákfotográfusok és a térségi fotósok is.

Ismét lesz Trash Art Magyarország szoborpark, esténként pedig a Jam for Nature zenei tehetségkutató és meghívott előadók produkciói várják a látogatókat. A koncertek után egy óriási LED-falon a díjnyertes természetfilmeket vetítik majd.

Az Áder János köztársasági elnök védnökségével meghirdetett fesztivál programtervezete www.godollofilmfest.com honlapon érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.