Kultúra

Virtuózok - Kamaraegyüttesek jelentkezését várják a tehetségkutató ötödik évadába

Február 15-től lehet jelentkezni.

2019.02.15 23:30ma.hu

Kamaraegyüttesek jelentkezését várják a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor ötödik évadába - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken.

"A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül" - olvasható a közleményben.

A Duna Televízióban látható komolyzenei tehetségkutató műsorba március 5-én éjfélig lehet jelentkezni. Az együttesek tagjainak száma minimum 3, maximum 10 fő lehet, az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet. Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható. Énekegyüttes vagy ének- és hangszeregyüttes is nevezhet az idei megmérettetésre. Lényeges, hogy egy együttesnek maximum 2 olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van - tartalmazza a közlemény.

Fontos változás, hogy idén a jelentkezéseket a virtuozok@mtva.hu címre várják a szervezők. A pályázóknak az e-mailben összesen öt, egyenként 3-8 perc hosszúságú zeneművet - a reneszánsztól a kortárs zenééig - kell megadniuk, valamint az egyik darab vágatlan videofelvételét is mellékelniük kell.

"A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább és most másokkal együtt ismét szeretnék megmérettetni magukat" - közölték.

A Kamara Virtuózok felhívásáról bővebb információ a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon található.

Mint a közlemény felidézi, a tehetségkutatáson és a klasszikus zene megismertetésén, megszerettetésén túl a Virtuózok idei szezonja az együttzenélés örömét, közösségformáló erejét kívánja átadni a nézőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.