Kultúra

Könyvtárat nyitottak a kukások a kidobott könyvekből

Egy törökországi köztisztasági vállalat dolgozói úgy döntöttek, nem hagyják elenyészni a szemétben talált, kidobott könyveket, hamar össze is állt egy egész könyvtár.

2019.01.30 15:37ma.hu

Az ankarai hulladékkezelő vállalat dolgozóinak nem volt szíve a sok kukába dobott könyvet a sorsára hagyni, ezért úgy döntöttek, hogy megmentik őket. Első körben belső használatra tervezték a gyűjtést - dolgozók és családtagjaik számára - ám egész gyorsan felduzzadt könyvtárméretűre az állomány, így a nagyközönség számára is elérhetővé tették a sok nyomtatott tudást. Mára ott tartanak, hogy legalább 6000 kötetük van, van minden, a tankönyvtől a képregényig, de nyelvkönyvek is találhatók a kínálatban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.