Kultúra

Muszatics Péter könyvéből készít dokumentumfilmet Sopsits Árpád

A 2016-ban megjelent könyv sajátos portrét ad Közép-Európáról.

2019.01.29 21:30ma.hu

Muszatics Péter Utazás Európa mélyére című könyvéből készít dokumentumfilmet Sopsits Árpád - közölték az alkotók.

A 2016-ban megjelent könyv sajátos portrét ad Közép-Európáról. A készülő film - két város, Lemberg és Pozsony bemutatásával - Magyarország és Közép-Európa helyét, határait keresi a 20. és a 21. század változó Európájában - írja a közlemény.

Sopsits Árpád legutóbbi filmje, a 2016-os A martfűi rém kilenc Magyar Filmdíjat nyert 2017-ben, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is.

A Balázs Béla-díjas művész többek között a Céllövölde, a Video Blues és a Torzók című filmek rendezőjeként lett ismert, és számos nagysikerű darabot rendezett a Budapesti Kamaraszínházban, a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban is.

A dokumentumfilm a Focus Media Center gyártásában készül, amelynek vezetője, Sipos Áron producerként dolgozott többek között a Marozsán Erika és Joachim Król főszereplésével készült Szomorú vasárnap (Rolf Schübel), a Perlasca - egy igaz ember története (Alberto Negrin), a Jónás, aki a cethal gyomrában élt (Roberto Faenza) vagy a Thomas Kretschmann és Charlton Heston főszereplésével készült Papa Rua Alguem 5555 (Egidio Eronico) című filmeken.

A film gyártását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatja az Ember Judit-pályázat keretében, a forgatás nyáron kezdődik. A dokumentumfilmet a tervek szerint az RTL fogja bemutatni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.