Programajánló

Újra megrendezik a frankofónia hónapját az országban

A 19. alkalommal megrendezett programon a kultúra minden területe képviselteti magát, s ekkor tartják majd a Frankofón Filmhetet is.

2019.01.29 02:30MTI

Újra megrendezik a frankofónia hónapját - mondta Uzsák Zoltán, a Francia Intézet sajtóreferense hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A sajtóreferens elmondta, hogy a 19. alkalommal megrendezett programon a kultúra minden területe képviselteti magát, s ekkor tartják majd a Frankofón Filmhetet is.

Az utóbbira - amely az egész hónapot felölelő programsorozat kezdőrendezvénye - hét országból érkeznek filmek, így az érdeklődők megnézhetnek például svájci, kanadai és tunéziai alkotásokat is. A 19 film között elsősorban friss, eddig Magyarországon nem látott alkotások vannak - tette hozzá.

A hét nyitófilmje a Szabadúszók lesz, amit tavaly négymillióan láttak Franciaországban.

A filmhét programja február 27-én kezdődik a Corvin Moziban, de a Toldi és a Puskin Mozi is lesznek vetítések március 8-ig, ezután pedig tizenkét vidéki városban is bemutatják az alkotásokat - mondta.

A filmhét végén kezdődnek a frankofónia hónapjához köthető, és egész márciusban tartó egyéb rendezvények: francia zenei előadók, kiállítások, koncertek és előadások váltják egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.