Kultúra

Cziráki Miklós színpadi koordinátor kapta idén a Bujtor-emlékgyűrűt

Cziráki Miklós, a veszprémi Petőfi Színház színpadi koordinátora vehette át a Bujtor-emlékgyűrűt szombaton Bujtor István özvegyétől Veszprémben.

2018.12.22 21:30MTI

Idén nyolcadik alkalommal adták át az emlékgyűrűt, a díjazottat a veszprémi színházi dolgozók idén is titkos szavazással választották meg.

Bujtor Judit, Bujtor István színész-rendező özvegye hangsúlyozta: férje számára mindig is fontosak voltak a színházi háttérdolgozók, ezért alapították meg halála után az emlékdíjat.

Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója pedig arról beszélt: Bujtor István emlékét őrzik és ápolják Veszprémben.

Az elismerést először 2011-ben Somogyi György fővilágosító, 2012-ben Török Virág kellékes, 2013-ban Petrik Péter lakatostár-vezető, 2014-ben Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető, 2015-ben Nagy Attila cipész, 2016-ban Liszi Zsuzsanna jelmezgyártás asszisztens és jelmeztáras, 2017-ben Cziráki János színpad- és zsinórmester vehette át.

Az idei díjazott, Cziráki Miklós 1986 óta dolgozik a veszprémi Petőfi Színházban. Díszletesként kezdett, volt színpadmester és műszakvezető is, jelenleg színpadi koordinátorként dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.