Kultúra

Esti dal - December elején mutatják be Tunyogi Henriett filmjét

December 9-én mutatják be Magyarországon Tunyogi Henriett Esti dal című kisjátékfilmjét, amely egy anya és lánya közötti viszony tabukérdésére fókuszál.

2018.11.30 05:30MTI

Az Esti dal Tunyogi Henriett balettművész, filmrendező harmadik kisfilmje. Legfrissebb munkája egy anya-lánya viszony tabukérdését viszgálja: egy erőszak következményeként született gyermek legszemélyesebb pillanatait jeleníti meg, amikor a titokra fény derül - közölték az MTI-vel az alkotók.

A lány karakterét maga a rendező, az anyát Eszenyi Enikő alakítja.

A 12 perces kisjátékfilm cselekménye két síkon játszódik: részben napjainkban, amikor az anya haldoklik a kórházban, másrészt az 1970-es évek elején. Ahogy az anya visszaemlékszik, a néző az ő szemén keresztül láthatja a múltban elszenvedett megerőszakolást.

A címet Kodály Esti dal című népdala ihlette, ennek a dallama a film végén hallható is.

Az eddig már több külföldi és magyarországi fesztivál díjait elnyert kisfilm szerepeit Eszenyi Enikő és Tunyogi Henriett mellett Király Dániel, Szegő Júlia, Hullan Zsuzsa, Metz Alexandra és Csapó Harold Gábor alakítják.

A forgatókönyet Tunyogi Henriett jegyzi; operatőrként Dobóczi Balázs HSC, vágóként Fiers Ádám működött közre, az Esti dal producerei pedig Muhi András, Ferenczy Gábor és a FocusFox Stúdió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.