A U2 frontembere részesült az elismerésben!

Bonót Nobel-békedíjasok tüntették ki!

A U2 frontembere Párizsban, korábbi Nobel-díjasoktól vehette át a maga békedíját. A minden évben kiosztott Peace Summit Awards párizsi átadóján Bonót hivatalosan is a "Béke emberének" nyilvánították.

2008.12.15 15:10ma.hu

A Harmadik világ megsegítése mellett kampányoló zenész a hivatalos indoklás szerint azzal érdemelte ki a kitüntetést, hogy az afrikai szegénység felszámolása érdekében a fejlett világ több magas rangú állami politikusánál is igyekezett közbenjárni, felemelte szavát az afrikai államok adósságainak elengedése mellett, és különböző gyűjtő akciókkal próbálta meg jobbítani az afrikai betegek sorsát. 

Bono öt korábbi Nobel-békedíjas gratulációja után vehette át az elismerést, a ceremónián ugyanis megjelent többek között F.W. de Clerk, Lech Walesa és John Hume is. 

- "Óriási megtiszteltetés számomra ez a díj, mert legyünk őszinték, ennél közelebb sem én, sem más rocksztár nem kerülhet a Nobel-békedíjhoz. Én egy túldíjazott, túljutalmazott rocksztár vagyok, valójában önök azok, akik a tényleges munkát végzik" - mondta Bono a jelenlevő Nobel-díjasoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.