Siker

Ecsédi Orsolya nyerte az Álljon meg egy novellára! című pályázatot

Ecsédi Orsolya Lakásétterem című művével nyerte meg az idei Álljon meg egy novellára! című pályázat fődíját, amelyet kedden adtak át Budapesten. A díjátadó után megkezdődött a közönségszavazás.

2018.07.04 06:36MTI

A Magvető Caféban adták át a JCDecaux Hungary novellaíró pályázatának ez évi díjait. Ecsédi Orsolya után a második helyen Till Zsóka végzett Fékezett habzás című munkájával, a harmadik Balázs Attila Szoboravatás című írása lett - közölték a szervezők az MTI-vel.

Idén 3800 novella érkezett a kiírásra, ezekből húsz pályaművet választott ki a zsűri. A 20 művet hamarosan a busz- és villamosmegállókban lehet majd olvasni Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken.

Az idei mezőnyben visszatérő témaként foglalkoztak a szerzők az emberi kapcsolat nehézségeivel, amelyeket a digitalizáció is egyre erősít, ugyanakkor kiemelt témaként jelent meg a generációk közötti viszony, és előjöttek a szülők, nagyszülők régi történetei is. A novellák sajátos, "aktuális látleletet" rajzoltak a ma Magyarországáról, a kisebb-nagyobb hétköznapi történésektől egészen a nagy sorskérdésekig.

Míg tavaly a meghökkentés, az abszurd dominált a döntős szövegeknél, idén a mikrotörténések, az élet finom apróságai kerültek előtérbe - idézte a közlemény Grecsó Krisztiánt, a zsűri elnökét.

Az első helyezett 300, a második 200, a harmadik 100 ezer forintot kapott a díj mellé. Az eddigiektől eltérően idén különdíjat is kiosztottak: a Líra Kiadó elismerésében Pölzman Péter Tájékoztató című írása részesült.

A húsz legjobb alkotás szerzői között van a Jégkorszak együttes szövegíró-dalszerzőjeként ismert Hó Márton, Kőrössy P. József erdélyi költő, Kocsis M. Brigitta televíziós műsorvezető és Haász János újságíró-költő is.

A közönség keddtől a pályázat weboldalán szavazhat a legjobb 20 novella közül a kedvencére július 17-én délig. A játék időtartama alatt a legtöbb szavazatot kapott novella szerzője közönségdíjban részesül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.