December 21-ig tartó rendezvény-sorozatok

Kedves képek: Megnyílt a Meseváros, fénybe borult az Ország Karácsonyfája

A Tűzoltó Fúvószenekar és a Budapesti Énekes Iskola Gyermekkórusának koncertje után érkezett meg Joulupukki, a lappföldi Mikulás szombat délután 5 órakor a Kossuth térre, hogy találkozzon magyar kollégájával, és hogy a gyerekekkel közösen meggyújtsák az Ország Karácsonyfájának mind a 19 ezer kis villanyégőjét.

Fénybe borult az Ország Karácsonyfája képgaléria

2008.12.06 19:35MTI, Fotó: MTI

Ezzel hivatalosan is megnyílt a Miniszterelnöki Hivatal által szervezett Ország Karácsonya - Meseváros rendezvénysorozat. A 18 méter magas, Répáshuta mellől érkezett fenyő már szerda délután óta feldíszítve várta, hogy fénybe boruljon. A több ezer bordó és arany gömbbel díszített fenyő tövében fogott kezet Joulupukki, a pénteken Magyarországra érkezett finn Mikulás, aki egyezményt írt alá magyar kollégájával. Ennek lényege, hogy itteni képviselőjére ráruházza mindazokat a jogokat, amelyek őt megilletik.

A gyerekek körében óriási sikere volt a két piros ruhás nagyszakállúnak, akik röviden üdvözölték a térre sereglett kicsiket és nagyokat. A lappföldi Mikulás a finn gyerekek üdvözletét hozta el a magyaroknak, különösképpen a Kossuth téren összegyűlt mintegy 6 ezer embernek. Az eseményre - a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége révén - siket gyerekek is meghívást kaptak, számukra a két Mikulás szavait valamint a dalokat is folyamatosan jeltolmács fordította.

A december 21-ig tartó rendezvénysorozat hétköznapokon 12.00 és 20.00 óra között, a Mikulásház délután 14.00 és 20.00 óra között, hétvégeken pedig 10.00. és 20.00 óra között tart nyitva,. Hétköznapokon a Mikuláson kívül szabadtéri foglalkoztató, óriás mézeskalács házikó, bábjáték, térzene és ünnepi postafiók várja a családokat a Kossuth téren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.