Programajánló

Gálaműsorral ünneplik a magyar széppróza napját

Gálaműsorral, novellaíró versennyel, antológia-bemutatóval és koncerttel ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), a Nemzeti Színházban délután a Versek szódával programmal várják az érdeklődőket.

2018.02.18 04:30MTI

A gálán négy szerző - Nagy Koppány Zsolt, Végh Attila, Bene Zoltán és Weiner Sennyei Tibor - részvételével novellaíró versenyt rendeznek, a zsűrit Mezey Katalin, Orbán János Dénes, Szakolczay Lajos és Szőcs Géza alkotja. A teljes irodalmi életet lefedő Az év novellái antológia bemutatóján közreműködik Bíró Gergely író, Erős Kinga kritikus, Kubik Anna, Tallián Mariann és Turi Bálint színművészek. Bognár Szilvia Ének őrzi az időt címmel ad koncertet.

A Versek szódával irodalmi talk-show Fehér Béla író, Hansági Ágnes irodalomtörténész, Kovács István színművész és Papp Zsuzsanna grafológus segítségével Jókai Mórt igyekszik közel vinni a közönséghez, az író kevésbé ismert vonásai tükrében. A hagyományoknak megfelelően a beszélgetéseket vetítés, zenei és színészi produkciók gazdagítják. A műsorban közreműködik Tóth János Gergely színművész és a Szifon zenekar (Bálint Gergő - szaxofon, Honfi Imre Olivér - gitár, ének, Kiss Zsolt - dob, Pengő Csaba - nagybőgő).

A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A február 12. és 23. között zajló több mint száz program szervezésében több mint ötven magyarországi és határon túli kulturális intézmény és szervezet vesz részt, köztük a Fiatal Író Szövetsége (FISZ), a József Attila Kör (JAK), a kárpátaljai Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) és az Erdélyi Magyar Írók Ligája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.