Emlék Kolonics Györgynek

Kozmann György-Kaszala Claudia: Koló árnyékában

December 2-án stílszerűen egy dunai hajóétteremben mutatták be Kozmann György-Kaszala Claudia: Koló árnyékában című regényét.

2008.12.02 17:01
Kaszala Claudia és Kozmann György

Kozmann György és Kaszala Claudia könyve a júliusban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusnak, Kolonics Györgynek állít emléket. A sajtóbemutatón a műből Koló kedvenc színművésze, Rudolf Péter olvasott fel részleteket.

A regény csütörtöktől kapható a könyvesboltokban és a hipermarketekben, a szerzőpáros az Auchan áruházaiban és a Líra könyvesboltokban tart dedikálókörutat. A könyv ára 1990 forint, a bevétel nagy része a hamarosan megalakuló Kolonics György Alapítvány számlájára kerül.

Kozmann György elmondta, hogy már régóta érett benne a könyv gondolata, ám inkább ne valósult volna meg a terve, csak mehetne még Kolóval párost. Az olimpiai bronzérmes kenus Kaszala Claudiát kérte fel a regény megírására, hiszen tudta, hogy Koló nemcsak riportalanya volt 12 éve, hanem jó viszonyban is voltak.

Kaszala Claudia megjegyezte, hogy az utolsó két interjút ő készítette a kétszeres olimpiai bajnok kenussal, a könyv megírásában pedig nagy segítségére voltak a csapattársakkal folytatott beszélgetések, melyek során az emlékeket felidézve hol sírtak, hol nevettek.

A sajtótájékoztatón részt vett Ludasi Róbert, Koló edzője, valamint Kiss Tamás is, aki a tragédia után betérdelt Kozmann György mögé a hajóba és Pekingben arannyal felérő bronzérmet szerzett.  Beszédet mondott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke Dr.Baráth Etele.

A regény két síkon játszódik, Kozmann György a jelenben egyes szám első személyben beszélget a hawaii-i reptéren a németek kenus legendájával, Andreas Dittmerrel. Meglepő titkok, humoros és szívszorító történetek kerülnek napvilágra.  Koló sportolói nagyságát és az emberi szerénységét bemutató sztorik segítenek közelebb hozni az olvasókhoz a sportágat, a nagyszerű sportolókat, a mindennapi küzdést, mintha maguk is ott ülnének valakinek a hajójában.

A sajtótájékoztatót követő ebéd menüsora Koló kedvenc ételeiből állt: gyümölcsleves, rántott padlizsán, natúrszelet bakonyi mártással és rizs került az asztalra, desszertként Tibi csokit szolgáltak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.