Gyász

Meghalt Usztics Mátyás színművész

Usztics Mátyás rajongói Facebook-oldalán, a család hozzájárulásával jelentették be, hogy a színész meghalt.

2017.04.30 16:22ma.hu

68 éves volt. "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 68-ik évében elhunyt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója" - írják.

Usztics Mátyás 1949. április 9-én született Penészleken. 1977 és 1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult. 1968-tól 1971-ig a Nemzeti Színházban, 1973 és 1975 között a Szolnoki Szigligeti Színházban dolgozott, majd 1975 és 1978 között a 25. Színház és a Népszínház tagja volt; 1978-1990 között a Mafilm volt a munkahelye, később szabadfoglalkozásúvá vált. A 2000-es évek elején alapította a Nemzeti Kamara Színházat, amelynek haláláig igazgatója volt. Több tv-filmben játszott, köztük az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatban. Szinkronszínészként is dolgozott.

Usztics Mátyás politikai szerepet is vállalt: a Magyar Gárda egyesület egyik alapítója volt. Halála kapcsán részvétét fejezte ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.