Programajánló

Orosz táncelőadások az Uránia Filmszínházban

Három táncszínházi előadást is sugároz moszkvai teátrumokból áprilisban az Uránia Nemzeti Filmszínház.

2017.04.02 22:30MTI

A budapesti moziban április 9-én a Korunk hőse című darab lesz látható a moszkvai Nagyszínház (Bolsoj) világhírű balettegyüttesének előadásában - közölte az MTI-vel az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A táncjáték a kortárs orosz zeneszerző, Ilja Demuckij muzsikájára készült, és olyan sztárokkal kerül színre, mint Olga Szmirnova, Igor Cvirko, Artyem Ovcsarenko, Jekatyerina Sipulova, Ruszlan Szkvorcov és Szvetlana Zaharova; a rendező Kirill Szerebrennyikov.

Az Anna Karenina táncszínházi változata a Vahtangov Színház előadásában elevenedik meg, a nemzetközi hírű litván koreográfus, Anzelika Cholina merész, új interpretációjára április 11-én. Cholina munkáiban a balett, a modern tánc és a színjátszás elemeit ötvözi, az Anna Karenina drámai hatású koreográfiáját pedig Alfred Schnittke érzelmekben gazdag zenéje festi alá.

Április 14-én a Bolsoj táncosaival láthatja az Uránia közönsége Csajkovszkij Csipkerózsika című balettjét. A darab a Marius Petipa által kidolgozott, 19. század végi klasszikus koreográfia Jurij Grigorovics által megújított színpadra állításában látható, Olga Szmirnovával Auróra hercegnő és Szemjon Csudinnal Deziré herceg szerepében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.